Στο θέατρο

Antigone mesa«Η αφήγηση της Αντιγόνης»

Η Αντιγόνη Νέτα ανεβάζει μία παράσταση στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη με θέμα την ιστορία της προγιαγιάς της, της Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου, που γεννήθηκε στην Ίμερα του Ανατολικού Πόντου το 1893, παντρεύτηκε στην Τραπεζούντα και βρέθηκε στην Τασκένδη και την ρωσοκρατούμενη Κοκάνδη κι από εκεί στην Τεχεράνη, στο Μπακού, στο Μπατούμι, στον Πειραιά, στη Νεάπολη της Κοζάνης, στη Θεσσαλονίκη ... Μονόλογοι (από την ηθοποιό Αντιγόνη Φρυδά) και αυθεντικές ηχογραφήσεις από διηγήσεις της προγιαγιάς και αναμνήσεις των παιδιών και εγγονών της, για την περιπέτεια μιας Πόντιας γυναίκας, χιλιάδων Πόντιων, εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών, αμέτρητων προσφύγων από την εποχή της πρώτης μετανάστευσης μέχρι τις ημέρες μας. Και μία απόγονος που επιστρέφει στα παλαιά για να βυθιστεί στα οικογενειακά, να τιμήσει μια γενναία γυναίκα και να καταλάβει τον σύγχρονο κόσμο γύρω.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη για δέκα παραστάσεις. Πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου, έναρξη στις 9.30 μμ, οδός Πειραιώς 206

Επειδή το Πανόραμα έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την προγιαγιά και την δισεγγόνα, αλλά και με τον Πόντο, σκεφτήκαμε να πάμε ομαδικά σε μία από τις παραστάσεις και κλείσαμε θέσεις για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Πανόραμα (είτε τις ημέρες των διαλέξεων, είτε τις ημέρες που είναι ανοιχτό το γραφείο: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 10.00 με 15.30). Καλό είναι να είμαστε γύρω στις 9.00-9.10 εκεί. Για την πρόσβαση και το παρκινγκ δείτε http://www.mcf.gr/el/access/
Αλλά κι αν δεν έρθετε στις 12 Δεκεμβρίου με το Πανόραμα, φροντίστε να δείτε την παράσταση στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη. Ελπίζουμε να ανέβει και στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύουμε το κείμενο της Μαριάννας Κορομηλά για την «Αφήγηση της Αντιγόνης», με την ευκαιρία της παράστασης. Δείτε το pdf

pdfAntigone_MK_text.2016.pdf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνεστίαση